Ohjaajan Palaute Harjoittelujaksolta

Harjoittelun palaute, osasto 11K, fysioterapia

Opiskelija on harjoittelujakson aikana osastolla 11K perehtynyt lonkkamurtumapotilaan, polven- ja lonkan tekonivelleikkauspotilaan, AVH-potilaan, sääriamputaatiopotilaan, selkäleikkauspotilaan ja geriatrisen potilaan kuntoutukseen. Opiskelijan asettamat tavoitteet itsenäisen alku- ja loppuarvion toteuttamisesta ja terapeuttisen harjoittelun suunnittelusta ja ohjauksesta olivat realistiset ja jaksolle sopivat. Tuleva kesätyö ko osastolla ft:n sijaisena edesauttoi selkeästi tavoitteiden asettelua ja ohjasi niin opiskelijaa kuin työelämäohjaajaakin jakson aikana.
Opiskelija on harjoitellut fysioterapeuttisen alku- ja loppuarvion toteuttamista yhdessä ohjaajan kanssa sekä jakson edetessä toiminut itsenäisesti. Opiskelija osaa toteuttaa potilaan haastattelun, manuaalisen lihastestauksen, arvioida toiminnallisia liikkuvuuksia sekä arvioida potilaan siirtymisiä ja liikkumista. Opiskelija on tehnyt potilaille SPPB-testiä ja Bergin tasapainotestiä yhdessä ohjaajan kanssa. Opiskelija osaisi jatkossa toteuttaa testit itsenäisesti. Testisuorituksen havainnointi ja johtopäätösten teko kehittyvät edelleen kokemuksen myötä. Ortopedisten potilaiden jatkohoidossa osaston fysioterapiassa toteutetaan PHKS:n ohjeiden mukaisia harjoitteita. Opiskelija on perehtynyt yleisimpiin ohjeisiin ja ohjannut harjoitteita potilaille itsenäisesti. Opiskelija on perehtynyt lonkkamurtumapotilaan hoitoketjuun, alueelliseen lonkkaliukumäkeen ja tietää miten jatkohoito ja –kuntoutus toteutetaan terveyskeskuksen kuntoutusosastolla. Opiskelija osaa toteuttaa itsenäisesti lonkkamurtumapotilaan kuntoutuksen osastolla, huomioiden siirtymisten ja liikkumisen ohjauksen, alaraajaharjoitteiden ohjauksen, tehdä apuvälinearvion ja suunnitella jatkokuntoutuksen.
Opiskelija on toteuttanut yksilöterapiaa ja ohjannut ryhmiä. Terapiaohjaaminen on rauhallista ja selkeää. Opiskelija huomioi hyvin ikääntyneen potilaan tarpeet ja kohtaa potilaan yksilöllisesti. Opiskelija osaa hakea teoriatietoa ja soveltaa sitä kuntoutuksen suunnittelussa ja toteutuksessa.
Opiskelijalle tuli tutuksi Effica-potilastietojärjestelmän käyttö. Opiskelija osaa hakea tietoa Efficasta ja kirjata fysioterapian rakenteisen kirjaamisen mukaan FYST lehdelle. Opiskelijan kirjaamisen taidot kehittyivät jakson aikana hienosti ja opiskelija osasi hyödyntää annetun palautteen välittömästi
Opiskelija on osallistunut potilaan kuntoutus ja hoitoneuvottelupalavereihin, kaksi kertaa viikossa pidettävään moniammatilliseen taulupalaveriin sekä osastonkokoukseen. Opiskelija tunnistaa ft:n roolin ja vastuun moniammatillisen tiimin jäsenenä ja toimii hyvin yhteistyössä muiden ammattilaisten kanssa. Työyhteisöön opiskelija on sopeutunut erinomaisesti, ollen ”yksi meistä”. Innovaatio osaamisesta kertoo opiskelijan viimeisellä viikolla ideoima ja toteuttama osaston fysioterapian perehdytyskansio. Perehdytyskansiosta on meille jatkossa suuresti hyötyä. Kansion kokoaminen kuvastaa myös opiskelijan kykyä hahmottaa kokonaisuuksia ja omaksua nopeasti uutta tietoa ja uusia käytänteitä.
Koska jakson aikana ei tullut kotikäyntiä, on se yksi keskeinen kehittämisen kohde jatkossa. Kotikäynnillä arvioidaan esteettömyyttä ja avun-/ apuvälineiden tarvetta sekä potilaan mahdollisuutta kotiutua omaan kotiin. Kehittämisen kohteeseen sisältyy myös kotikäynnin kirjaaminen. AVH-potilaan fysioterapiaan perehtyminen jäi vielä ohueksi, johtuen jakson aikana saadusta vähäisestä kokemuksesta. Näihin kehittämisen kohteisiin tulee lisää kokemusta varmasti jo tulevana kesänä.
Opiskelija on ottanut vastuuta omasta oppimisestaan aktiivisesti kyselemällä, kuuntelemalla ja tekemällä. Tämä on tehnyt työelämäohjaajan tehtävästä helppoa ja innostavaa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

2. Viikon oppimispäiväkirja

Tavoitteet

Itsearviointi